Om siden

Velkommen på min busside!

Peters Busside er mange ting... Først og fremmest er det ment som en service overfor folk. En service som i starten af 1999 primært gik ud på oplyse folk om de østjyske bussers linieføringer, noget der dengang ikke var at finde på nettet, men i dag klares af trafikselskabernes hjemmesider. I dag er der meget mere: Der er vognlister fra den midtjyske busverden, der er lidt tekster/nyheder, der er noget historie om busserne i Århus. Og man kan ikke mindst se en ordentlig bunke billeder, som jeg har gået og taget siden 1996 fra hele Danmark (og lidt fra udlandet), naturligvis med fokus primært på Østjylland, hvor jeg bor. Men det er nu altså kun i min fritid denne side bliver til, så færdig bliver den aldrig...

Men nyd siderne og kom snart tilbage :-)
- Peter Berggrén Brandsen, januar 2009.
Lidt bussidehistorie:
Peters Busside fyldte i starten af januar 2009 10 år. Så jeg synes, det er på tide at gå lidt bag "kulisserne" på disse sider og fortælle lidt om det hele.

Første udgave af Peters Busside var at finde på nettet i tidlig januar 1999 (jeg husker ikke den præcise dato, men det var før d. 10.). Dengang vidste jeg ikke meget om HTML, og sidens udseende var ikke ligefrem verdens smukkeste. Indholdsmæssigt var der heller ikke særlig meget at råbe hurra for, for det hele startede med en liste over Århus Sporvejes linier og Århus Amts og Randers Bus-Trafiks ruter, da jeg syntes de oplysninger manglede på nettet, da de ingen hjemmeside havde dengang (hvilket de har nu).

Peters Busside har udviklet sig en del siden, og der er kommet mange andre/nye ting her. Mens de oprindelige linieføringsoplysninger i dag heldigvis klares af selskaberne selv (selvom jeg dog stadig uddyber nogle af disse), er der istedet dukket nye ting som fx "Historie - Glemte Århus" og ikke mindst "Busbilleder", som er nogle af de ting, jeg fremover vil koncentrere mig en del om. Blandt andre ting som dukkede tidligt op er "Trafiknyheder" (oprindeligt: "Bus-Nyt"), "Buslinks" (ikke pt) og diverse andet tingeltangel.

Sådan så en af de tidligste udgaver ud i 1999.

Og sådan så bussiden ud i marts 2002.

Og i 2006 kort før den nuværende udgave kom.

Peters Busside har haft 4 forskellige hoveddesigns gennem de 10 år. Det første var meget simpelt og var lavet udfra en skabelon som hjemmesidens første host Tripod havde (gratis og fuld af irriterende pop-upreklamer). Den første version var da også at finde på adressen http://members.tripod.com/qtmsvyc5/peter01.html, heldigvis blev det nemmere med først http://petersbusside.tripod.com og senere under tredje generation den nuværende http://www.petersbusside.dk. Flere gange midt i årtiet havde jeg desværre for travlt til at opdatere siden, især da det gamle systems fotoindsætning var tidskrævende. Men det hjalp gevaldigt, da siden i januar 2007 blev "nulstillet" og siden styres nu af et simpelt og effektivt system, som en af mine venner konstruerede.

Hvad fremtiden bringer på Peters Busside? Tja...:
Billeder! Masser af busbilleder! Som de første 10 år vil fokus være på Århus, Randers og resten af Østjylland, men nu bor man jo i Region Midtjylland og derfor er hele denne regions område blevet mit kameras primære fokus område. Og så selvfølgelig resten af Jylland, resten af Danmark og resten af verden, hvor min interesse overvejende er på danske busser. Og udover billederne så: "Liniens Historie" og den nyere del "Glemte Århus - Den glemte del af bybusnettet i Århus" vil blive udvidet. Når der kommer sporvogne/letbaner i Århus vil disse også komme med. Mon ikke der vil trænge sig en flok nyheder ind gennem alt det andet også? Og alt muligt andet godt...

Fun facts:
Min hjemmesides eksistens har gennem tiden budt på flere sære og sjovt oplevelser, her er et par eksempler:

- Utallige henvendelser om hvad der koster at leje en bus med chauffør (jeg er ikke et busselskab!).
- Flere mails fra buschauffører der søgte nyt job.
- Mails fra polakker der synes mine polske DAB-fotos var fede :-)
- Henvendelse fra en sur dame i Helsted, der var overbevist om at jeg var Veolia i Randers og hun synes at rute 2 kørte for hurtigt og at bremserne skulle smøres!
- Ekstra Bladet købte på et tidspunkt et af mine busfotos for 600 kr. og billedet fyldte halvdelen af side 8 d. 21. December 2008. (I skal være velkomne til at købe flere)
- Et af mine fotos blev brugt som baggrundsbillede i talkshowet Gintbergs Store Aften i 2005. Da jeg var fan af programmet var jeg ret beæret :-) Tydeligvis havde man lige billed-googlet ordet ”busstop”, hvilket samme aften viste mit foto som nr. 3.

Mit foto af Århus Sporvejes linie 11s stoppested Viadukten, som baggrundsbillede i Gintbergs Store Aften i 2005.


Hvorfor laver jeg alt det her?
Min absolut største interesse i livet er busser! Jeg har været (glad) passager i den kollektive trafik i Østjylland hele livet, og er på den måde kommet til at kende det hele... Jeg er vokset op uden en bil i huset, og det er jeg faktisk rigtig glad for. Vi har ALDRIG manglet den. Så i dag elsker jeg busser :-) og kan ikke forestille mig noget bedre end en DAB-Silkeborg 12-1800B komme kørende en varm sommerdag på linie 56. Som en sidekommentar kan det nævnes at jeg er modstander af privatbilisme og motorveje og lettere miljøforekæmper.

Udover at bygge på Peters Busside, så bruger jeg min tid på:
- At rejse rundt i hele Danmark og fotografere busser.
- At deltage i busbevaring hos Busbevarelsesgruppen Danmark.
- Mit arbejde på Østjyllands Postcenter hos Post Danmark, hvor jeg arbejder som "flyver" i Storbreve.
- At være lettere aktiv i trafikpolitik hos Enhedslisten, Århus.
- At være med venner og familie samt at rejse og se verden :-) Rejsemæssigt interesserer Nord- og Østeuropa mig mest.

Mit håb er at verden bliver fri for privatbiler engang og at dette sker gennem udbygninger af hele den kollektive trafik :-)

Venlig Hilsen - og velkommen på bussiden!
Peter Berggrén Brandsen

Hvis du af uforklarelige årsager ønsker at vide mere om mig, tryk her og kig i min blog.
Du er her: http://petersbusside.dk/index.php?id=76
© 1999 - 2024 Peter Berggrén Brandsen - Peters Busside